søndag 28. september 2008

Epoker i livet !

Livet består av epoker. Syns dette ble klarere etter at man fikk barn. Noen er veldig hyggelige og noen mindre hyggelige. Men alle epokene hører med til livets gang. Denne epoken har jeg selvfølgelig visst vil komme en dag, men det er vemodig allikevel når den først kommer.
I helgen flyttet min kjære datter ut. Hun fyller 20 år om fire mnd, så hun er voksen og klar for et liv alene.
Min datter er også en fornuftig ung dame, så jeg er ikke bekymret for at hun ikke skal klare seg.
Det er bare er veldig rar følelse , man føler man blir litt eldre kanksje? (hihi), når barna begynner å flytte ut. Nei overhodet ikke, det er bare de som blir eldre ! Ikke sant damer?
Litt tomt i huset er det også, selv om hun har levd sitt eget liv de siste par årene. Hun har kommet og gått som hun har villet. Men hun har vært her.
Men heldigvis flytter hun ikke langt , det tar ca 6-7 min å kjøre til henne. Og heldigvis har jeg tre barn igjen her hjemme, som lager godt med liv rundt segO=) Så stille i huset blir det ihvertfall ikke. Verre blir det når siste mann flytter. Men heldigvis er det mange år til enda=)
~~
Guttene var klare for å gjøre noe med rommet hennes med en gang O=). Hva skal vi bruke rommet til mamma? TV- rom kankjse? Eller jeg kan bytte rom ? hihi. Alle vil nok savne henne, til og med brødrene. ... Ja jeg vet faktisk ikke hva rommet skal brukes til enda.
Det skal ryddes og vaskes så får vi se hva vi gjør med det. Det vil selvfølgelig stå åpent til min datter når hun kommer på besøk.
~~
~~
Lørdagskvelden ble brukt til å bare slappe av foran fjernsynet, med sjokoladen innen rekkevidde. Hekletøyet i hånden og en hund som varmet føttene mine.
Deilig!!
Nyt søndagen alle sammen
Klem Kerstin

35 kommentarer:

anitas lille lykke sa...

skjøner at d er vemodig.
mine tre er små ennå, men tida flyr og vi blir eldre.....
vel, god søndag iallefall.
vi skal på trilletur i d deilige været.

Sanna sa...

Lykke til til den nyutflyttede, men jeg forstår nok at det er tøft å "gi slipp" som mor ! Man har tross alt værnet dem mot alt ondt i mange år, og lurer svært på om man har utrustet dem nok slik at de kan beskytte seg selv.... Min datter er gudsjelov bare seks ennå, så det er maaaange år før jeg er i samme sko som deg. Og jeg skal nyte hvert minutt ;o)

Hespe sa...

Kan forstå at dette er litt vemodigt, men så heldig du er da, som likevel får henne i nærheten...

Nå er jeg klar til å nyte en deilig søndag. Skal på besøk til søsteren min, og vi planlegger å gå en tur i det flotte været, og så kanskje ha et aldri så lite juleverksted etterpå...

Ha en strålende flott søndag - nyt høstdagen!

Klemmer fra Hildegunn:o)

A-mora sa...

Det er vemodig når barna flytter ut,men det er livets gang. Sønnen flyttet ut først .Jeg dekket på bordet lenge etter han hadde flyttet ut til 4. Den dagen jenta flytta så dro jeg på trening for jeg greide ikke og være hjemme når hun dro.Det var både skremmendes og vemodig og skulle bare være oss toan. Men det er trivelig det og.

ENGEL sa...

ojoj...tror jeg må nyte nuet jeg gitt...man tar liksom alt dette litt for gitt...tiden flyr jo!kos deg det du kan,og ha en flott søndag;)

liven sa...

Hei Kerstin :o)
Åh hvor godt jeg kjenner følelsen som du har!!
Halvparten av mine er jo ute av redet........
De to andre får ikke lov å flytte på mange år!!
Nå har jeg fått et ledig rom som jeg holder på å rydde!!! Der skal bli kontor/ hvilerom / kanskje syrom.... :o)

Så fint hos deg og jeg nyter bildene dine:o)


Ha en flott søndag :o)

♥ Fyra årstider sa...

vad mysigt du har med tända ljus. Underbart.
Kram Lotta

Flower Power sa...

Ja, jeg kan skrive under på at det er vemodig og rart når barna forlater redet. det er jo slik det skal være, de er jo bare til låns, men det føles som om noe mangler likevel. Eldstemann her i huset flyttet ut i sommer, og det er litt rart ennå. Han kommer heldigvis relativt ofte på besøk. Yngstejenta bor heldigvis hjemme ennå, men det er nok ikke lenge til hun også er fløyet.....hva skal vi "gamlingene" finne på da?....hehehe:) Det blir rart å bare være oss voksne igjen, det blir som du sier en helt ny epoke.
Så bra at du har henne i nærheten, og hun vil alltid trenge mammaen sin:)

Ha en fin søndag:)

Monica sa...

Skjønner at dette må være vemodig, ja... Min eldste begynte på ungdomsskolen i høst, og plutselig er hun blitt så stor!

Solveig sa...

Hei:)
Skjønner at du føler det slik!
(Ikke at jeg har barn da), men man er jo vant til hverdagen sammen, og det er jo din datter:) Håper det går bra både for deg og henne! Det blir jo rart,men heldigvis har du da 3 til som lager liv i huset som du selv sier. Og det er bra hun flytter i nærheten da:)

ha en fin fin søndag!

Anitas hus sa...

Ja dette er nok en litt vemodig stund. Tror jeg kommer til å synes at det er veldig rart når ungene begynner å flytte ut.
Men du er heldig som har henne så nære i alle fall.
Ha en fin søndag!
Klem:O)

Hulda sa...

Kan tenke meg at det er tomt når datteren flytter ut. Du får besøke henne ofte, også kommer hun nok hjem i blant. :)

Kalenderen er solgt, har laget den på bestilling. Har en til på bestilling, så vet ikke hvor god tid jeg har til å lage enda en. Jeg tar 550 kr for den.

Hulda sa...

Send meg en mail, så skal du få vite mer om kalenderen. :) hulda.lyngmo@start.no

Tyra sa...

Jeg skjønner veldig godt hva du går gjennom nå. Min datter begynte på videregående i høst.Hun er bare 16 år ennå,og bor hjemme, men hun har i år valgt å flytte til sin pappa, og kommer hjem til meg i helgene, fordi han bor bare 10 min unna skolen, mens jeg bor en halv time unna med buss. Så jeg syntes jo det var trist, men jeg har henne jo i helgene, da. Så det blir jo en forsiktig overgang, da. Men du får nyte livet med resten av familien, og ikke minst hundene.
Ha en fortsatt hyggelig helg.

Kari - My home is my Castle sa...

Åh som jeg kjenner til den følelsen...
Glemmer aldri da den eldste hos meg flyttet ut.Jeg syntes det var helt grusomt hehe... Men... det tok heldigvis ikke så lang tid før jeg ble vant til det hehe..De 2 andre gikk det litt bedre med når de flyttet, men klart det er tomt og stille med en gang. Noe som mangler....
Nå nyter vi å være bare oss to her :)) Vi kan gjøre det vi vil, når vi vil osv. Kun oss selv å ta hensyn til :))
Men klart, noe av det beste vi vet er når de kommer eller vi går på besøk og vi alle kan være sammen :))

Ha en fin dag

Magny sa...

ja det er rart det der, vemodig samtidig som vi vet det er slik det skal være...
Min eldste datter blir 20 på julaften, ho flyttet i fjor sommer. Ho e i Kr.sand nå og flytter til Oslo etter jul. der har ho allerede fått hybel på diakonhjemmet.
så koselig i stua da! herlig med helg og innekos. Jeg kom hjem i ettermiddag ,etter å ha vært på Kokstad i helgen på konfersnse,- min mann og to barn 8 som bor hjemme) kommer senere i kveld, de har vært på kurs på Hovden. så nå fyrer jeg i ovnen og skal lage noe godt å spise,- MÅTTE bare blogge litt først.
Du , var innom Fru Blomst igjen, der eg meldte meg på pilflettingskurs, skal være ei helg i november...
klem~~~~

MiaMaria sa...

Hej Kerstin!

Förstår att det kan kännas lite tomt när första barnet flyttar ut...men du har ju några kvar plus att de kommer garanterat på middagar.......
Lycka till till den unga tjejen!

HA´en bra vecka!
MiaMaria

. sa...

Heisann.
Det er som du sier veldig vemodig når et barn flytter hjemme fra, MEN de klarer seg de skal du se!!! Vi er ikke blitt eldre, det er ungene :)) likte beskivelsen din!!!

Ha en flott søndagskveld.
klem fra Gamlå

Anemone sa...

Gleder og sorger går virkelgig hånd i hånd. Gleden over å kunne ha en stor datter som snart er voksen nok til å flyyte vekk fra mor, og sorgen og savnet over at hn ikke er der og trenger deres omsorg hele tiden lenger. Gruer meg litt til den tiden jeg også ja :-) ben BARNA de har man nesten bare til låns en periode...

Magny sa...

men... glemte si at vi prates nesten hver dag, datteren og vi,- så kommer ho og kjæresten hjem ien uke i oktober~'~'~'~ gjett om vi gleder oss??

Miamor sa...

Det er en ny epoke, ja!! Eldstejenta er snart 18 nå...så det er bare et par år kanskje til hun flytter ut..men heldig at de er selvstendige og kan klare seg!!!!

vi låner dem bare...
Har en sang på en av Silje Nergaard sine cdèr--- Mothers have woven... den handler om dette temaet..DEn bør du høre....

God søndagskveld ;)

Fjordheim sa...

Det er godt at ungene blir voksne og klarer seg selv. Det er livets gang. Har to gutter og den eldste er 20 år og flyttet nå i høst. Føreløpig bare på hybel. Så han har fortsatt rommet sitt her. Er hjemme nå på høstferie. Godt at de flytter for seg selv når de er klare for det.
Ha ei flott uke :)

Viola sa...

HEJ GOA KERSTIN, VISST ÄR MAN I OLIKA FASER I LIVET, BÅDE ROLIGA OCH TRÅKIGA, JAG HAR JU TVÅ SÖNER, BÅDA ÄR NU VUXNA, MEN DEN YNGSTA SOM ÄR 21 BOR KVAR HEMME FÖR ATT HAN FORTFARANDE STUDERAR, VISST ÄR DET TRÅKIGT NÄR DOM FLYTTAR MEN SÅ ÄR JU LIVET, SER ATT NI HAFT EN SKÖN HELG, HÄR HAR VI NJUTIT AV DET FINA VÄDRET, HA EN BRA VECKA, KRAM VIOLA

MOLLY sa...

Ja, er det ikke rart...her har allerede mellomste planlagt hvem som skal ha hvem sitt rom når konfirmanten flytter ut...hehe;)
Men alle epoker har vel sin sjarm...
Ha en deilig dag, og nyt strikketøyet varmen fra hunden:)

krinkelkroken sa...

Min eldste er 14 år, så jeg har heldigvis noen år igjen;) Men er jo godt også at de vokser opp selvstendig og fornuftig, og som du sier du har tre igjen, så da regner jeg med det er full fart i enda noen år:)
Ha en herlig uke!

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-) Forstår veldig godt at dette er litt vanskelig! Tiden flyr å plutselig er barnetiden over....så man må ta godt vare på alle epokene :-) Ha en fin ny uke :-)

Viola sa...

HEJ KERSTIN, DET ÄR INTE SÅ DYRT ATT SÄNDA TILL NORGE, JAG HAR JU MÅNGA KUNDER I DITT HEMLAND SOM HANDLAR FRÅN MIN NÄTBUTIK. DU VET ATT MAN DRAR AV MOMSEN BÅDE PÅ PRISET OCH PÅ FRAKTEN, VET INTE OM ALLA NÄTBUTIKER GÖR SÅ, MEN DET ÄR SÅ DET SKA GÅ TILL OCH JAG GÖR DET ALLTID. DÅ BLIR DET FAKTISKT BILLIGT ATT HANDLA ÖVER NÄTET. LYCKA TILL KRAMIS VIOLA

GundaM sa...

Litt vemodig da men du for et kos innlegg. Syns jeg ser deg med en hund på beina ;0)

Ha ei flott uke der ute;)
Voff>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Det är det som jag har funderat på ibland...Hur kommer det o kännas när barnen är stora och ska flytta heifrån? Oj oj, jag vill faktiskt inte ens tänka på det...jag är en riktig hönsmamma =)Men det känns väl ganska naturligt när det väl är dags, eller? =)Härliga bilder du visar oss. Ha det gott. Kram Pirre

Anna Lisa sa...

Ja, dette er nok vemodig... Ikkje lenge før mi datter flytter for seg sjølv. Tida går så fort. Ho er 15 år nå....
Ønska deg fin veke vidare:)
Klem

Whoopsi Daisy sa...

HEI
Ja det var litt av en epoke ja. Skjønner godt at det er vemodig for en mor og familien ellers. SElv om noen kanskje ser litt mer praktisk på det ;o)
Min datter er 12 og blir forhåpentligvis hjemmme noen år til. På 5års dagen spurte om hun kunne reise med fly alene nå? JA, sier jeg det kan du og tenker på turer til bestemor og bestefar på østlandet. FINT mamma, da reiser jeg til AMERIKA!!! Så utferds trangen har vært der lenge hihih. Noen amerika tur har det ikke blitt enda! Jeg har da litt jeg skulle sagt ;o)
Godt datteren bor i nærheten, da kan man besøke hverandre og bli kjent igjen på en "ny" måte.
HA en fortdatt god uke
Mvh
Whoopsi Daisy

mormorelsie... sa...

Så vackra bilder du visar,det r härligt när man kan tända alla dessa ljus i höstmörkret.
ha det gott
ninni

Tulip sa...

Hei.
Ja skjønner det er vemodig når eldstebarnet flytter. Men samtidig er det jo en naturlig del av livet, og et tegn på at jenta er i ferd med å bli voksen!
Koselig at det fortsatt bor 3 yngre søsken hjemme, så nei;- stille blir det nok ikke!

Kos deg videre!

Alex sa...

JA jeg tror nok det er ett stort savn....personlig kunne jeg ha hivet ut alle mine når de krangler og roter.

Mine barn er flotte, men jeg blir gal av og til.

Dere finner nok noe å bruke rommet på.
Og fint blir det er jeg sikkert på.
Takk for at du meldte deg på....følg med kanskje vinner du :)

Klem

pepperkverna sa...

Hyggelig med betraktninger om livets vemodige sider. Men det er jo en løfterik tid og, når "ungen skal ut og fly". Nå begynner et nytt og spennende forhold for dere, gled deg til det!

Og takk for koselig blogg. Hege